dinsdag 6 mei 2014

Wie ligt er weer met een lekker vol buikje bij me te spinnen?

Ons Sijnenkind.

Wat zaten wij in de rats het afgelopen weekend. Ik heb haar zelfs een dwangvoeding met Convalesce Dieet met een spuitje moeten geven. Maar ze is er weer. Vooral zaterdag was ze echt zielig. Ik kreeg haar niet aan het spinnen en dat is voor Sijntje heel vreemd. Ze spint normaal zo hard dat ze haar aan de andere kant van de kamer kan horen. Dat we haar een keer gaan verliezen, accepteren we. Alleen dan willen we wel heel graag dat zij onze eigen dierenarts hier thuiskomt en haar bij me op schoot laat inslapen. Maar goed, we zijn het weekend weer door.
De dosering van medicatie heb ik wel wat moeten verhogen. De Mirtazapine zou om de drie dagen moeten maar dat werkt niet goed genoeg. Ze moet goed blijven eten om de misselijkheid te onderdrukken. Eenmaal te misselijk, dan stort alles is. En ze heeft recht op kwaliteit van leven! Misselijkheid is geen pijn maar naar mijn idee zelfs erger. Pijn kan je best goed onderdrukken.
Sinds vorige week krijgt ze dagelijks een kwartje valium, ik dacht Diazepam 2 mg, ik kan even niet kijken want Sijntje ligt lekker bij me te spinnen. Dit doet het heel goed bij haar. Ze is een angstig diertje en dit middel werkt niet alleen de eetlust op maar onderdrukt ook angstgevoelens. Dat is echt merkbaar; ze is veel ondernemender.
Ze ging net aan de wandel en zette het op een mekkeren in haar 'verblijf', het felarium. Vanmorgen heeft ze naast het kwartje Mirtzapine ook een hogere dosering Cerenia gekregen. Ze kreeg meestal 6 mg maar nu geef ik 8 mg. Daarnaast het pammetje, inderdaad Diazepam 2mg, en 1 cc van een laxeermiddel voor huisdieren. Ik ben zo blij dat ze zich weer zoveel beter voelt. Ze staat nu brokjes te eten. Dat kan haar darmen nu wel hebben want eerder heeft ze vandaag haar makreelsalade (gerookte makreel van de visboer, rosbief lust ze niet meer, met Carnibest en Isogel) en daarna zelfs een flink stuk van die makreel gepaneerd met Isogel gegeten. Het kon nu zo omdat ze toch meer dan genoeg drinkt. Normaal moet je wel voorzichtig zijn met Isogel wanneer er niet veel vocht binnenkomt.
Ook krijgt ze nu tweemaal daags antibiotica omdat haar oude kwaal, neus en keeltje met teveel afscheiding, weer opspeelde. Dat is ook niet goed voor de eetlust.
De brokjes zitten er in en ze zit nu al weer bij mij te spinnen! Even een foto van onze hoofdpersoon in het felarium opzoeken.

Deze is wel van heel erg lang geleden. Dit hebben we ooit gemaakt zodat de moederpoezen de eerste drie weken in huiselijke gezelligheid hun kittens konden verzorgen. Het traliehekje is deels open zodat zij erin en -uit kunnen gaan en de kittens er veilig achter zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten