maandag 1 september 2014

Sijntje voelt af en toe zo koud aan
Sijntje was altijd al een koukleum maar met lekkere mandjes en haar eigen inventiviteit kwamen we altijd een heel eind.


Deze gewoonte van Sijntje heeft ons heel wat waterkokers gekost. Het kwam goed uit dat de waterkokers van de 'I love Holland' serie, het thema van onze keuken, een iets boller deksel heeft waardoor ze met deze gewoonte is gestopt. Maar goed ook dat ze dit niet meer probeert want ze is wel heel erg zwak aan het worden. Ze valt best vaak. Dat deed ze al voordat ze Diazepam voor een betere eetlust kreeg. Ik heb de dosering verlaagd en ze heeft de dagen daarna best goed gegeten. Vandaag vind ik haar minder, reden waarom ik hier wat aantekeningen maak.
Af en toe gaf ik haar al een handwarmertje in haar mandje maar nu heb ik het betere werk uit de kast gehaald.

Ik heb er heel wat van en ik verzamel ze na gebruik en wanneer er een eitje gekookt wordt, gaan ze erbij en zijn ze weer klaar voor gebruik.

Dit zijn de warmteplaatjes. Echt heel handig. Ze blijven zo'n acht uur lang warmte afgeven. Ze kunnen wel gevaarlijk zijn bij gebruik bij zwakke dieren zoals pasgeboren kittens en ernstig zieke dieren. Het is ook niet nodig om ze maximaal te verhitten (in de magnetron) en hoe dikker de laag stof erom heen is, is veiliger en hoe langer de warmteafgifte duurt.

Bij Sijntje staan de plaatjes achter haar mand in een redelijk besloten ruimte zodat de warmte blijft hangen. Ik heb meer van dit soort mandjes want Sijntje maakt nogal veel vies en dan kan ik haar zo weer een schone geven. Om mezelf een beetje schoon te houden, heb gebruik ik handdoeken wanneer ze bij me op schoot komt. Ze vindt het nog fijn ook om lekker ingepakt te worden.

Lekker ingepakt.

Vandaag kon ik het niet langer uitstellen - ik heb haar de eerste pil van een antibioticakuur moeten geven. Die had ik al een kleine week in huis maar ik wilde eerst nog wat anders uitproberen om haar van haar benauwdheid door slijmvorming af te helpen. Het hoestdrankje op homeopatische basis sloeg eerst heel goed aan maar vandaag vond ik dat ze meer nodig had. De lieve meid moet al zoveel slikken: Benekor voor haar nieren, Cerenia tegen de misselijkheid, Mirtazapine voor de eetlust (om de drie dagen) en de Diazepam, ook voor de eetlust. Ik hou in een boekje bij wat ik haar geef; soms 1/8 Diazepam en vaak de Mirtazapine vaker dan voorgeschreven. Alles staat of valt met haar eetlust en ik denk niet dat ze last heeft van de bijwerkingen. Haar een pil geven was vroeger geen feest; ze beet rustig in mijn vingers maar nu, als miss toothless, is dat dus geen probleem meer. Het geven is ook in een paar seconden gebeurd. Ik doe de kleine stukjes bij elkaar in een balletje Easypill en dat gaat heel makkelijk.


Dit boekje was van mijn moeder. Ideaal om er aantekeningen in te maken, past perfect in onze nieuwe keuken en het is een dierbare herinnering aan mijn moeder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten